Långholmsgatan 17-21 & Borgargatan 14-18: 12 takvåningar om totalt 1 030 kvm


I Bostadsrättsföreningen Bulten 23 i Hornstull i Stockholm bygger Savana nya våningar på taken till de existerande byggnaderna, som ligger i direkt anslutning till Hornstulls handelsplats och tunnelbanestation. Lägenheterna är utformade som treor med öppna planlösningar, i storlekarna 74 till 96 kvm. Alla lägenheterna har terrass och eldstad. Materialvalen håller en mycket hög standard.

Nybrogatan 66–72 & 81–87: 24 lägenheter om totalt ~2 350 kvm


I HSB Brf Bävern på Östermalm i Stockholm projekterar Savana vindsvåningar om cirka 60 – 170 kvadratmeter. Lägenhetena byggs på vindarna tilll två gathus och två gårdshus. I närheten ligger Stadions tunnelbanestation och Humlegården samt Östermalmstorg och Karlaplan med ett stort utbud av butiker, restauranger och annan service. De minsta lägenheterna är två rum och kök medan de största lägenheterna är fyra rum och kök.

Lägenheterna säljs under våren 2016 och inflyttning är planerat till kvartal två, tre respektive fyra 2016.

 

Ringvägen 110/Rutger Fuchsgatan 2: 3 våningar om totalt 330 kvm


I Bostadsrättsföreningen Kroken 8 på Södermalm i Stockholm bygger Savana tre lägenheter i etage om cirka 100 kvadratmeter vardera. I närområdet finns Skanstulls tunnelbanestation och flera parker. Lägenheterna kommer ha två till sex rum, med öppna planlösningar. Materialvalen håller en mycket hög standard.

Lägenheterna säljs under hösten 2015, och planerad inflytt är under våren 2016.

 

 

St Eriksgatan 85-87/Tomtebogatan 1-3: Cirka 30 lägenheter om totalt ~1 600-2 000 kvm


I HSB Brf Gjutaren i Sthlm i Vasastan i Stockholm projekterar Savana vindsvåningar om totalt 1 600 – 2 000 kvm. Alldeles intill fastigheten ligger St Eriksplan med tunnelbanestation samt stort utbud av butiker och service. Runt hörnet ligger Rörstrandsgatans restaurangstråk och Vasaparken. Majoriteten av lägenheterna kommer ha terrasser med mycket bra solläge, och eldstad. Materialvalen håller en mycket hög kvalitet.

Lägenheterna börjar säljas under våren 2015 och inflyttning är planerad till kvartal tre och fyra 2016.

 

Valhallavägen 14: 2-3 våningar om totalt cirka 300 kvm

I Bostadsrättsföreningen Beckasinen 13 på Östermalm/i Vasastan i Stockholm bygger Savana två större och en mindre våning om totalt cirka 300 kvadratmeter. I närheten ligger både Norra Djurgården samt vackra Hagaparken med tillhörande Brunnsviken. Våningarna kommer att ha öppna planlösningar. Materialvalen håller en mycket hög standard.

Lägenheterna börjar säljas under våren 2015 och planerad inflyttning är omkring årsskiftet 2015/2016.

Vintertullstorget: Mer än 90 lägenheter i SoFo


Intill Vintertullstorget i änden av Katarina Bangata på Södermalm i Stockholm ligger fastigheten Gurkan 1, som ursprungligen byggdes som bilhall. Savana har inlett arbete med detaljplanen i syfte att konvertera majoriteten av de kommersiella ytorna till bostäder, och tillskapa ytterligare bostadsbyggrätter, för att bygga drygt 90 lägenheter. Den totala projektvolymen uppskattas till 7 600 kvm. Området är mycket väl lämpat för bostäder. I närheten ligger Nytorget och SoFo med ett rikt utbud av restauranger.

 

Tången 4: ~2 000 kvm lägenheter i Hornstull


På fastigheten Tången 4 på Södermalm arbetar Savana med detaljplanen i syfte att skapa ca 2 000 kvm byggrätter för cirka 30 bostäder på fastighetens stora innergård. I närheten ligger Långholmen, Högalidsparken, Hornstulls strand och nya Hornstulls Galleria med ett stort utbud av restauranger och shopping.

Kommunikationerna är goda tack vare Hornstulls tunnelbanestation och flera busslinjer.

Brandbergen: 400-500 hyreslägenheter mitt i centrum


I direkt anslutning till Brandbergen Centrum arbetar Savana med detaljplanen för 400-500 lägenheter i fyra byggnader.

Kommunikationerna är goda, bland annat genom en direkt busslinje till Stockholms City. Genom närheten till centrumet finns mycket god närservice med vårdcentral, bibliotek, skola, livsmedelsaffärer m.m. Dessutom ligger Brandbergsskolan, en kommunal grundskola, intill centrumet.

Lägenheterna beräknas börja byggas 2016 och inflyttning är planerad till 2017/2018. Läs mer här

 

Väsby Centrum: 60-70 hyresrätter


I kvarteret Fyrklövern i anslutning till Väsby Centrum har Savana tecknat ett optionsavtal med avseende en markanvisning för att bygga bostäder. Savanas markanvisning avser cirka 5 000 kvm BTA, eller cirka 60-70 lägenheter. I Väsby Centrum finns förutom ett stort utbud av butiker och närservice. I närheten av Fyrklövern ligger skolor och pendeltågstationen Upplands-Väsby.

Detaljplanearbetet inleds hösten 2014. Lägenheterna beräknas börja byggas 2015 och inflyttning är planerad till 2016.

Lär mer om utvecklingen i centrala Upplands Väsby på www.vasbylabs.se.

 

Löwenströmska Parken, Upplands Väsby


I Löwenströmska Parken arbetar Savana med detaljplanen. Målet är att skapa 100 000 – 120 000 kvm byggrätter, varav majoriteten bostäder. Området är mycket väl lämpad för boende, tack vare de natursköna omgivningarna med stora öppna ytor, parkmiljön som är flera hundra år gammal, skogsdungar samt strandlinjen mot sjön Fysingen.

Området har en egen hållplats och kommunikationsmöjligheterna till Stockholm, Uppsala och Arlanda är goda tack vare närheten till E4:an... Läs mer här

Brandholmen, Nyköping: 180-200 hyreslägenheter


På Brandholmen i Nyköping äger Savana fastigheterna Koggen 1, 2 och 3. Här planeras 180 – 200 hyreslägenheter om ca 15 000 kvadratmeter bruttoarea.

Brandholmen ligger alldeles intill vattnet, 2,5 km öster om centrala Nyköping. Området utgör ett A-läge för bostäder, och är under utveckling. Lägenheterna kommer avskiljas från vattenlinjen med grönytor. I närheten finns en småbåtshamn, Rosvalla Eventcenter, och matbutik. Ett antal skolor kommer byggas i närområdet under de kommande åren.